top of page
FCH01019.jpg

Wij zijn Van Rijbroek Terrazzo

Een ambitieus familiebedrijf in het pittoreske Erp. Al meer dan 25 jaar maken wij met trots de mooiste terrazzo vloeren, keukenbladen & renovaties. De passie voor het terrazzo ambacht heeft inmiddels ook de 2e generatie bereikt en zo zet het Italiaanse vakmanschap zich voort. Iedere dag werken vader en zoons met veel plezier aan het realiseren van terrazzo vloeren, keukenbladen & renovaties waar zowel wij als onze klanten trots op zijn! 

FCH01079.jpg

Wat is Terrazzo

Tell your visitors your story. Add catchy text to describe what you do, and what you have to offer. The right words can inspire and intrigue your audience, so they’re ready to take action on your site. To start telling your story, double click or click Edit Text.

Terrazzo vindt haar oorsprong in het prachtige Italië, waar van oudsher veel marmer te vinden is. De eerste Italiaanse terrazzo werkers kwamen rond 1800 naar Nederland en hebben zo hun kennis van het terrazzo ambacht overgedragen aan een nieuwe generatie terrazzo werkers!

Terrazzo is een duurzaam natuurproduct, heeft een luxe uitstraling en heeft tal van kleuren en mogelijkheden om toe te passen!

Terrazzo is een samenstelling van natuursteenkorrels zoals marmersteentjes. Deze korrels zijn er in diverse kleuren en maten wat maakt dat er oneindig veel combinaties mogelijk zijn. Dit wordt vervolgens met cement en water gemengd waarna het in de gewenst mal wordt gegoten.  Om de terrazzo van de gewenste structuur te voorzien wordt het geheel diverse keren gewalst voordat het drogingsproces van start gaat. Na dit proces wordt het geheel geslepen, geschuurd en net zolang gepolijst totdat je de mooie, gladde oppervlakte krijgt wat terrazzo zo typeert!

 

Terrazzo/granito salontafel

Wat doet Van Rijbroek Terrazzo

Wij zijn gespecialiseerd in het terrazzo ambacht. Al onze terrazzo keukenbladen worden handgemaakt in onze werkplaats en vanuit hier geplaatst op locatie om zo onze klanten geheel te ontzorgen. Bent u op zoek naar een nieuwe terrazzo vloer? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Al meer dan 25 jaar realiseren wij met passie de mooiste terrazzo vloeren voor onze klanten. Een oude terrazzo vloer een nieuw leven geven? Ook dat behoort tot een van onze specialiteiten en is in veel gevallen zeker de moeite waard!

 

Daarnaast hebben wij ook een bedrijf genaamd Studio Terrazzo. Daarmee produceren wij vanaf de tekentafel tot eindproduct handgemaakte terrazzo tafels. Met al onze kennis op het gebied van het terrazzo ambacht gebruiken wij deze eeuwenoude techniek en gieten dit in een modern jasje waardoor je altijd een uniek stukje ambacht in huis haalt!

FCH00911.jpg

Al meer dan 25 jaar maakt Van Rijbroek Terrazzo met passie de mooiste terrazzo vloeren, keukenbladen & renovaties!

bottom of page