Terrazzo vloer

  • Geslepen Terrazzo vloeren (ethetische-vloeren)

Terrazzo vloeren zijn in de woningbouw en in ouderen huizen heel goed te realiseren. Ze zijn zeer geschikt voor meer of minder vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken, entreehal, wc en veranda maar ook in het bedrijf is een Terrazzo vloer geschikt. De vloer kan tevens gedecoreerd worden met marmerblokjes, mozaïeken en strips.

Ondergrond voor een Terrazzo vloer

De ondergrond voor een Terrazzo vloer moet vlak zijn, leidingwerk en vloerverwarming willen wij niet in onze terrazzo vloer hebben. Als u voor vloerverwarming kiest zal deze onder onze vloer van 7 cm geplaast moeten worden. dit houden wij aan om de kans op schuurvorming zo minimaal mogelijk te houden. Voor de terrazzo vloer hebben wij een minimale hoogte van 7 cm nodig. deze bestaat uit 5 cm gewapende stampbeton en 2 cm uit de terrazzo toplaag.

Toplaag (Terrazzo)

De toplaag van Terrazzo bestaat uit marmer korrels die gemengd zijn met cement. Na het mengen wordt de specie aangebracht op de gewapende stamp beton vloer en meerdere malen gewalst om de structuur zo mooi mogelijk te maken, daarna word de vloer afgespaand en afgedekt. Na een aantal dagen word de toplaag grof geschuurd en komt de structuur van de vloer tevoorschijn. Nadat dit gedaan is, wordt hij dichtgezet om de poriën dicht te maken. Daarna word de vloer fijn afgeschuurd en in de was gezet.

Gewapend stamp beton

Horizontaal bouwdeel met een constructieve functie waarop de Terrazzo vloer wordt aangebracht, en die in staat is de optredende belastingen op te nemen en af te dragen aan de hoofddraagconstructie. Hiervoor wordt ook wel de term constructievloer gebruikt.

De draagvloer levert de benodigde draagkracht, stabiliteit en stijfheid aan de Terrazzo vloer.

Foto's Terrazzo vloerOfferte aanvragen